Banksia

Linn och Max flyttar fåren

Linn (BC) och Max flyttar fåren

Jag som har kennelnamnet Banksia heter Beatrice Walldén. Jag har varit hundintresserad hela livet och har alltid haft hund. 1982 gick jag 9 år gammal med i Svenska Brukshundsklubben och samma år blev det utställningsdebut med min pappas tax . Sedan dess har jag sysslat med det mesta som har med hundar att göra och har haft flera olika raser.

beadisco

Bea och Disco

Jag har alltid varit intresserad av genetik och avel och detta i kombination med medfött hundintresse kunde inte gärna resultera i annat än hunduppfödning. Mitt kennelnamn registrerades 1998; Banksia är ett växtsläkte där alla arter är endemiska i Australien. Detta kom sig av att det vid denna tidpunkt var australiska hundar som gällde för mig, i form av Australian cattledogs. Jag hade ett par kullar cattledogs innan jag beslöt mig för att inte satsa mer på dem beroende på att jag fått barn och hade svårt att lägga ner den enorma tid som krävs för att uppfostra och träna dessa hundar.

2004 skaffade jag mig min första sheltie och blev genast biten av denna lättsamma och mångsidiga ras. Min ambition är att föda upp rastypiska och sunda shetland sheepdogs som kan vara till glädje för sina ägare på många olika sätt.

Korad SUCH Hejastugans Alfa framför vår gård

Korad SUCH Hejastugans Alfa framför vår gård

Blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: